Web Analytics Made Easy - Statcounter

دادستان تهران گفت: مردم باید به دادستان، معاونان و قضات دادسرا دسترسی بیشتری داشته باشند و یکی از وجوه تحول در مردمی شدن دستگاه قضایی، این است که مردم حضور اجتماعی دادستان و سایر مقامات قضایی را به نحو ملموس احساس کنند. ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۰ اجتماعی حقوقی و قضایی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، دکتر جعفری دولت‌آبادی در آخرین نشست شورای معاونین دادستان تهران در سال جاری که روز چهارشنبه 22 اسفند ماه با حضور معاونان دادستان و سرپرستان نواحی و دوایر نظارت بر زندان‌های استان تهران با هدف ارزیابی اقدامات و تمهیدات صورت گرفته در روزهای پایانی سال و ایام نوروز برگزار شد، با اشاره به نقش مدعی العمومی دادستان، از سرپرستان دادسراها خواست در این زمینه از سایر دستگاه‌ها مطالبه گری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضرورت تحول‌گرایی در دستگاه قضایی

وی با اشاره به اظهارات رئیس جدید قوه قضاییه شامل مردمی بودن، انقلابی بودن، ضد فساد بودن، رفع مشکلات، اعمال قانون، تحقق عدالت، تکریم مراجعین، پناهگاه تلقی شدن دستگاه قضایی برای مظلومین و افزایش اعتماد به قوه قضاییه را به عنوان نکات مورد تاکید مطرح کرد و افزود: مبنای اقدامات رئیس قوه قضاییه بر تحول گرایی در دستگاه‌ قضایی است.

مردم باید حضور اجتماعی دادستان را حس کنند

دادستان تهران با تاکید بر ضرورت افزایش برنامه ملاقات‌های عمومی به برخی نارسایی‌ها پرداخت و افزود: مردم باید به دادستان، معاونان و قضات دادسرا دسترسی بیشتری داشته باشند و یکی از وجوه تحول در مردمی شدن دستگاه قضایی، این است که مردم حضور اجتماعی دادستان و سایر مقامات قضایی را به نحو ملموس احساس کنند.

دادستان تهران در بیان ضد فساد بودن اقدامات دستگاه قضایی به فسادزا بودن تحولات و انقلابی بودن اقدامات حین تحول، اشاره کرد و گفت: تحولاتی که رخ می‌دهد باید عملکردها را تغییر دهد و بتواند در از میان بردن ساختارهای ایجاد کننده فساد تأثیرگذار باشد و به عنوان مثال، اطاله دادرسی الزاما به کمبود قاضی مربوط نیست؛ بلکه انقلابی بودن تحول به این معناست که در شیوه‌های مدیریت و هم‌چنین رسیدگی به پرونده‌ها اتفاقات مناسبی رخ دهد. این‌که اوقات دادرسی محاکم تجدیدنظر استان تهران به سال 1399 و 1400 رسیده نمادی از مشکلات در حوزه اطاله دادرسی است.

تحول بر مبنای قانون

وی با استناد به بیان اخیر رئیس قوه قضاییه مبنی بر ضرورت ملموس بودن تحقق عدالت برای مردم، افزود: بخشی از این موضوع با گفت‌وگو و بخشی نیز با اقدامات و عملکرد مراجع قضایی رخ می‌دهد برای مردم ملموس خواهد بود لذا هرچه عمکردها موفق باشد، میزان تحقق عدالت افزایش می‌یابد.

جعفری دولت‌آبادی با اشاره به اظهارات رئیس قوه قضاییه در رابطه با انتظار تحول از مدیران گفت: مدیرانی که مدافع تحول نباشند؛ زیر مجموعه‌ها نیز دچار تحول نخواهند شد.

وی از سرپرستان دادسراها خواست تحول را از مجموعه‌های تحت تصدی شروع کنند و مبنای تحول قانون و مقررات خواهد بود.

قرارهای بازداشت به موارد ضروری محدود شود

جعفری دولت‌آبادی در رابطه با وضعیت متهمان بازداشتی‌ تاکید کرد جز در موارد ضروری از بازداشت افراد جلوگیری شود و تا جایی که امکان دارد زمینه آزادی متهمان از طریق صدور قرارهای تأمین مناسب فراهم شود.

وی با اشاره به لزوم تعیین تکلیف پرونده‌های معوقه، از معاونان دادسرا خواست تعداد این پرونده‌ها را اعلام کنند که این موضوع از جمله مشکلات مرتبط با اطاله دادرسی است.

دادستان تهران در بخش دیگری از اظهاراتش، حوادث آخر سال از جمله چهارشنبه آخر سال و افزایش جرم سرقت را مورد توجه قرار داد و از معاونان دادسرا خواست با اتخاذ تدابیر لازم در جهت امنیت و آرامش شهروندان، این گونه امور را مدیریت کنند و قضات کشیک در شب چهارشنبه آخر سال در دادسراها حضور داشته باشند.

به سارقان حرفه‌ای مرخصی داده نشود

جعفری دولت‌آبادی با اشاره به ضرورت برگزاری جلسه با پلیس برای پیشگیری از سرقت، گفت: سرپرستان دادسرا اقدامات و تمهیدات پیش­‌بینی شده از سوی پلیس در این زمینه را بررسی و توصیه‌های لازم را ارائه کنند.هم­چنین از اعطای مرخصی به سارقان حرفه‌ای خودداری شود.

جعفری دولت‌آبادی تاکید کرد که در برخورد با هنجارشکنی‌های سازمان یافته هیچ مسامحه‌ای صورت نخواهد گرفت.

دادستان تهران ضمن قدردانی از دکتر جهانی و دیگر معاونانی که در اجرای طرح گشت‌های مشترک با دستگاه‌های دولتی نقش داشتند، این اقدام را مصداقی از حضور اجتماعی دادستان دانست که موجب شده است سرپرستان دادسراها در پیگیری امور اجتماعی ممارست پیدا کنند.

نتیجه گفتمانسازی و حضور اجتماعی؛ اقتدار قوه قضاییه است

جعفری دولت‌آبادی با تاکید بر رضایتمندی مردم از اجرای طرح مبارزه با گران‌فروشی، ورود دادستانی را موجب افزایش اقدامات نظارتی از سوی مسئولین اجرایی دانست و خاطرنشان کرد: بخشی از اقتدار قوه قضاییه به نوع اقدامات بستگی دارد و بخش دیگر به گفتمان سازی و حضور اجتماعی مربوط می‌شود.

وی در بیان مصداق، خاطرنشان کرد: اقدامات معاونان دادسرا در برخورد با گران‌فروشی و هم‌چنین ایفای نقش در امر نظارت بر مراکز توزیع اقلام اساسی، اقتدار دادستانی را در ورود به مسائل اجتماعی و اقتصادی نشان می‌دهد که نباید نادیده گرفت.

جعفری دولت‌آبادی افزود: اکنون به همت و تلاش شبانهروزی همکاران، اقدامات دادستانی تهران در حوزه‌های اجتماعی مرتبط با وظایف دادسرا در مرکز توجه عموم قرار گرفته است و دادستانی تهران توانسته است در رفع مشکلات اجتماعی تأثیرگذار باشد.

وی حضور معاون دادستان در جلسات ستاد مرکزی تنظیم بازار را موفقیتی داست که توسعه همکاری میان دستگاه قضایی و دستگاه دولتی را در پی داشته و با تاکید به ضرورت مطالبه‌گری به موقع افزود: با این اقدام، دادستانی می‌تواند به موقع در جریان تصمیم‌گیری‌ مسؤولین اجرایی قرار گیرد و اثرگذار باشد.

دادستان تهران با مطلوب ارزیابی کردن حضور اجتماعی دادستانی تهران، از معاونان دادسرا خواست که در سال جدید با برنامه‌ریزی و اقدامات لازم، این حضور را به نحو هوشمندانه تری محقق سازند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که در سال جدید دادستانی تهران بتواند برای ایجاد تحول و تحقق عدالت برنامه‌ریزی بیشتری داشته باشد.

دادستان تهران: ادعای اختلاس 6 میلیارد دلاری در پرونده پتروشیمی کذب استدادستان تهران: اظهارنظر درباره حکم سلمان خدادادی پس از قطعیت حکم/ نماینده مجلس در ارتکاب جرم مصونیت ندارد

انتهای پیام/

R1014142/P/S2,20/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۴۲۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به قاچاقچیان مواد مخدر رحم نمی‌کنیم

حجت الاسلام محمد موحدی آزاد دادستان کل کشور به همراه هیأت عالی قضایی نیز در روز نخست از سفر به  استان هرمزگان به صورت سرزده از شعب مختلف دادگاه های تجدیدنظر و دادسرای شهرستان بندرعباس بازدید کرد.

وی در دیدار چهره به چهره و گفت و گوی صمیمانه با برخی از قضات و کارکنان علاوه بر شنیدن درخواست های آنان، به بررسی تعدادی از پرونده های شعب از نظر نوع و نحوه رسیدگی و مواردی از این قبیل نیز پرداخت و اظهار کرد: همچنین از رسیدگی سریع‌ همراه با دقت به پرونده‌ ها نبایدغافل شد.

این مقام عالی رتبه قضایی در توصیه به کارکنان قضایی و اداری این مجموعه ها عنوان کرد: محور قرار دادن سند تحول قضایی برای پیشبرد امور و انجام وظایف محوله در خدمت رسانی مطلوب تر به مردم امری ضروری است.
 

حجت الاسلام موحدی آزاد با بیان اینکه سند تحول قضایی ریل گذاری اصولی برای تعامل و ارایه خدمت بهتر به مردم است، تصریح کرد: انتظار می رود تمامی فعالان حوزه قضایی از راهکارهای بنیادین و جامع این سند در برنامه ریزی های خود برای جلب رضایت مردمی بهره بگیرند.

 دادستان کل کشور همچنین در سفر به میناب افزود: قضات ما از تمام ظرفیت های قانونی برای اعطای نهادهای ارفاقی به زندانیان در راستای کاهش جمعیت زندان و رفتن به سمت کاهش آسیب های اجتماعی بهره می گیرند، با این وجود در مواجه با مجرمان مرتبط با جرایم خشن به ویژه  قاچاقچیان مواد مخدر و سوداگران مرگ که زندگی مردم را به آتش اعتیاد می سوزانند هیچ گونه ترحمی نداشته و نخواهیم داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • به قاچاقچیان مواد مخدر رحم نمی‌کنیم
  • دادستان کل کشور: به قاچاقچیان مواد مخدر رحم نمی‌کنیم
  • تکرار حمایت قاطع دستگاه قضایی شهرستان از طرح نور
  • رئیس و دادستان عمومی مجموعه قضایی شهرستان اردل معرفی شد
  • اعتراضات دانشجویان در آمریکا تحول بسیار عظیم جهانی است
  • تسهیل خدمت‌رسانی به مردم با هوشمندسازی امور قضایی
  • لزوم ورود دستگاه قضایی به خریدهای خارجی زاکانی
  • ارائه ۴۱۰ هزار ساعت خدمت مشاوره‌ای رایگان به مردم
  • تحقق سند تحول قضایی در اردبیل با جدیت پیگیری می شود
  • سند تحول قضایی به مثابه قانون اساسی و نقشه راه دستگاه قضایی است